Újra versenyben: a műegyetemi szakok többségére lehet pótfelvételivel jelentkezni

Több mint negyven szakon hirdet meg alap- és mesterképzéses pótfelvételi jelentkezési lehetőséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Az elmúlt évektől eltérően 2020 augusztusában több állami ösztöndíjas képzési területre is lehet majd jelentkezni pótfelvételi keretében az alapképzési szakokon, ezért a Műegyetem is meghirdet állami ösztöndíjas képzéseket a szakok nagy részén. A jelentkező csak abban az esetben élhet a pótfelvételi lehetőségével, ha az idei általános felvételire egyáltalán nem adott be jelentkezést, vagy egyetlen szakra sem nyert felvételt 2020 júliusában. A pótfelvételi keretében is meghirdetett szakokról a felvi.hu pótfelvételi tájékoztató oldalán találnak információt az érdeklődők.

A pótfelvételire jelentkezés határideje 2020. augusztus 9. éjfél; a jelentkezés feltételeiről és az eljárásról is a felvi.hu-n érdemes tájékozódni.

Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes a pótfelvételi lehetőségével összefüggésben kiemelte: „a Műegyetemet a műszaki és természettudományi képzési hagyományokra épülő kiválóság, valamint a jövőformáló technológiákra felkészítő oktatás teszik a jelentkezőknek igazán vonzóvá. Jó kombináció, hogy a gazdálkodási és társadalomtudományi képzéseken is beépül az oktatásba és kutatásba a műszaki és gyakorlati szemlélet, továbbá a technológiai fejlődéshez kapcsolódó ismeretanyag. A műegyetemi szakokon valós műszaki és gazdasági kihívásokra épülő feladatokkal találkoznak a hallgatók”. A professzor hozzátette: „a BME-n már az elsőéves hallgatók is számos ösztöndíjra pályázhatnak és az angol nyelvű részképzések, illetve a vállalatokkal közösen kialakított képzések miatt is érdemes intézményünket választaniuk a jelentkezőknek”.

A Műegyetem magas átlagpontszámmal is nagy létszámú jelentkezőt vett fel a 2020. július 23-án lezárult felvételi időszakban és csaknem 5000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az egyetemen , a pótfelvételi lehetősége mégis biztosított a szakok többségén.

A pótfelvételi jelentkezési lehetőséget biztosító műegyetemi karok tájékoztató oldalai és kari honlapjai az alábbi linkeken érhetők el:

Az Építőmérnöki Kar (ÉMK) pótfelvételi információi: http://epito.bme.hu/node/17189
További részletek: felvi.epito.bme.hu

A Gépészmérnöki Kar (GPK) pótfelvételi tájékoztató oldala: https://gpk.bme.hu/hu/cikkek/388

A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar (VBK) pótfelvételivel összefüggő hírei:
https:/www.ch.bme.hu/leendo_hallgatoinknak/potfelveteli-2020

Pótfelvételi információk a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar (KJK) képzéseiről:
https://kozlekedes.bme.hu/2020/07/31/potfelveteli-2020-jelentkezz-allami-osztondijas-kepzeseinkre

A Természettudományi Kar (TTK) honlapja:
http://www.ttk.bme.hu

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) pótfelvételi tájékoztató oldala:
https://www.gtk.bme.hu/felvetelizoknek/potfelveteli-2020/