Újra versenyben: a műegyetemi szakok többségére lehet pótfelvételivel jelentkezni

Több mint negyven alap-, illetve mesterképzési szakon hirdet meg pótfelvételi jelentkezési lehetőséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

Az előző évhez hasonlóan 2021 augusztusában is több képzési terület alapképzési szakán lehet állami ösztöndíjas helyre is jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében, ezért a Műegyetem is meghirdet állami ösztöndíjas képzéseket az alapképzési szakok nagy részén. A jelentkező csak abban az esetben élhet a pótfelvételi lehetőséggel, ha az idei általános felvételi eljárásban egyáltalán nem adott be jelentkezést, vagy egyetlen szakra sem nyert felvételt 2021 júliusában. A pótfelvételi keretében meghirdetett szakokról a felvi.hu pótfelvételi tájékoztató oldalán találnak információt a jelentkezők. A pótfelvételi jelentkezés határideje 2021. augusztus 8. éjfél, a jelentkezési feltételekről és az eljárásról is a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Bihari Péter oktatási rektorhelyettes a jelentkezési lehetőséggel kapcsolatban kiemelte: „A Műegyetem célja, hogy versenyképes, a munkaerőpiacon jól hasznosító tudással és képességekkel ruházza fel hallgatóit. A BME kihasználva a több kar és több képzési terület (természettudományi, műszaki, informatikai, gazdaságtudományi) nyújtotta előnyöket, már tanulmányok kezdetétől fogva komplex ismereteket és szemléletet közvetít. Ennek eredményeképpen a Műegyetemen végző diplomások igen keresettek és nagyon jó helyzetből indulnak a munkaerőpiacon, ahogy azt a Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai is bizonyítják.” Bihari Péter hozzátette: „A Műegyetem szerteágazó nemzetközi kapcsolatai lehetővé teszik, hogy a hallgatók egyre nagyobb része külföldi részképzésben vegyen részt, illetve a hazai és multinacionális vállalkozásokkal kialakított képzési és gyakorlati együttműködések keretében a hallgatók már a képzés kezdetétől bekapcsolódhatnak különböző projektekbe és éles környezetben szerezhetnek tapasztalatot. A BME mindezek mellett közösség is, ahol a hallgatók a szakkollégiumok, öntevékeny körök keretében fejleszthetik képességeiket.”

A Műegyetem magas átlagpontszámmal is nagy létszámú jelentkezőt vett fel a 2021. július 22-én lezárult felvételi időszakban és közel 5000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az egyetemen, a pótfelvételi lehetősége mégis biztosított a szakok többségén.

A pótfelvételi jelentkezési lehetőséget biztosító BME karok tájékoztató oldalai és kari honlapjai az alábbi linkeken érhetők el:

 

Az Építőmérnöki Kar pótfelvételi információi és további információk az epito.bme.hu/potfelveteli2021 oldalon

 

A Gépészmérnöki Kar külön tájékoztató oldalt állított össze az alapképzésre, illetve a mesterképzésre jelentkezőknek.

 

Pótfelvételi információk a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar képzéseiről a Felvételizőknek szóló tájékoztatóban találhatók.

 

A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar a környezetmérnöki alapképzési szakon hirdet meg pótfelvételit, amely szakról itt érhető el részletes tájékoztatás.

 

A Természettudományi Kar a matematika és fizika alapképzéseit hirdeti meg a pótfelvételi eljárásban, amelyek leírása itt érhető el.

 

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar pótfelvételihez külön tájékoztató oldalt állított összes.

 

BME Oktatási Igazgatóság – Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport