A műegyetemi szakok többsége pótfelvételivel még elérhető

Több, mint negyven alap-, illetve mesterképzési szakon hirdet pótfelvételit a BME, a jelentkezési határidő augusztus 5. éjfél.

Az előző évhez hasonlóan 2022 augusztusában is több képzési terület alapképzési szakán lehet állami ösztöndíjas helyre jelentkezni a felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében. A Műegyetem is meghirdet állami ösztöndíjas férőhelyeket az alapképzési szakok nagy részén.

A jelentkező csak abban az esetben élhet a pótfelvételi lehetőséggel, ha az idei általános felsőoktatási felvételi eljárásban egyáltalán nem adott be jelentkezést, vagy egyetlen szakra sem nyert felvételt 2022 júliusában.

Pótfelvételi jelentkezési lehetőséget az Építőmérnöki Kar, a Gépészmérnöki Kar, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, a Természettudományi Kar és a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar biztosít.

A jelentkezési feltételekről és az eljárásról a felvi.hu pótfelvételi tájékoztató oldalán, a Műegyetem kari bontásában pedig a felvi.hu intézményi oldalán találnak információt az érdeklődők.  

 

A pótfelvételi jelentkezés határideje 2022. augusztus 5. éjfél.

 

A BME Gépészmérnöki Kar külön tájékoztató oldalt állított össze az alapképzésre, illetve a mesterképzésre jelentkezőknek.

Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar pótfelvételi tájékoztató oldalán megtalálhatók a szakok, ahova jelentkezni lehet augusztusban.

Természettudományi Kar a matematika és a fizika alapképzéseit hirdeti meg a pótfelvételi eljárásban, amelyek leírása a BME TTK ide vonatkozó aloldalán érhető el.

A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar pótfelvételi eljárásban elérhető képzéseivel kapcsolatos információk az alábbi tájékoztató oldalon találhatók.
 
Az Építőmérnöki Kar felvételivel kapcsolatos közleményeit, köztük a polótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat egy külön írásban foglalja össze a kar. BSc-képzéseknél az üresen maradt államilag finanszírozott és a költségtérítéses helyekre, míg a mesterképzési szakok költségtérítéses képzéseire is lehet jelentkezni. A pótfelvételi további részletei pedig ebben az összefoglalóban olvashatók.
 

 

A Műegyetem magas átlagpontszámmal, már az általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében is nagy létszámú jelentkezőt vett fel a 2022. július 21-én lezárult felvételi időszakban: közel 5000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az egyetemen, ám a pótfelvételi lehetősége még emellett is biztosított a szakok többségén.

 

 

BME Oktatási Igazgatóság – Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport