Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Még 48 óra a felvételi-ügyintézési időszak végéig

2023. 07. 10.

Holnapután lejár az ügyintézési időszak határideje, alig több mint két hét múlva pedig a felsőoktatási ponthatárok is kiderülnek.

A felvételizők 2023. július 12-ig pótolhatják a még hiányzó dokumentumaikat, és egyetlen alkalommal módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét a felsőoktatási felvételi elektronikus rendszerében, az E-felvételiben - figyelmeztet a felvi.hu.

A tavalyinál száz hellyel jobb helyezésével a BME érte el a legnagyobb előrelépést a magyar egyetemek közül a Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as egyetemi világranglistáján. A műegyetemi diploma kiemelkedő értékét jelzi, hogy a végzett hallgatók foglalkoztatottságára vonatkozó mutatóban 329. helyen szerepel a BME. A QS rangsor  készítői több szempont alapján vizsgálták a világ legkiemelkedőbb 3000 felsőoktatási  intézményét. 

A BME egyetemi világrangsorokban elért helyezéseiről, a Műegyetem versenycsapatainak, kutatóinak és hallgatóinak sikereiről itt olvashatók a legfrissebb hírek.

Az ügyintézésre egészen éjfélig lesz lehetőség július 12-én, utána viszont lezár a rendszer, így a határidő lejárta után már nem férhetnek hozzá az adatokhoz a felvételizők, nem tölthetnek fel dokumentumokat és a sorrenden sem módosíthatnak.

Arról, hogy pontosan milyen dokumentumokat kell feltölteni és mikor érdemes módosítani a sorrenden itt olvashatók részletek.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Forrás: felvi.hu, eduline.hu