Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Séta K-tól E-ig, - műegyetemi programok a Bartók Feszten

2023. 09. 04.

Az idei Bartók Feszten több érdekes programokat kínált a Műegyetem. Az érdeklődők bejárhatták a kampuszt, láthatták az Újbuda és a BME közös alkotói pályázatának nyertes alkotásait.

Az egész napos rendezvényen a BME több helyszínen is várta a látogatókat. Az érdeklődők a „Körkúton” megismerkedhettek egy esővízből ivóvizet előállító kút tervével és más innovatív vízgazdálkodási ötletekkel.

Láthatták a BME-s hallgatók egyetemi világversenyeken dobogós versenyautóját, találkozhattak a csapattagokkal, valamint az Újbuda és a BME közös alkotói pályázatának nyerteseivel is, akiknek pályaműveit az egyetem kertjében mutatták be.

A meghirdetett alkotói pályázatban az egyetem az Insert platformmal működött együtt, ami Újbuda kreativitásmenedzsment fókuszú közösségi felülete és helyszíne egyben. A platform hozzásegíti a felhasználókat ahhoz, hogy bárki létrehozhasson eseményeket, társakat találjon közös alkotáshoz, projektekhez. A nyertes pályázatok is ezt a szemléletmódot tükrözik, különböző tanszékek hallgatói álltak össze, hogy válaszokat találjanak a víztisztítás és vízgazdálkodás kortárs problémájára.

Az egy alkalomra meghirdetett „Séta a K-tól az E-ig bolyongás a Műegyetem kertjében és épületeiben” programból végül a nagy érdeklődésre való tekintettel két séta lett. A látogatók a Központi épülettől indulva járták be a kampuszt. A sétát Fiáth Henrietta, a Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar Szociológiai és Kommunikáció Tanszékének munkatársa vezette.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotó: Kiss Viktor