Megtartotta márciusi ülését a Műegyetem Szenátusa

A rektori pályázati felhívás véleményezése, valamint egyetemi tanári pályázat elbírálása is szerepelt a Szenátus március 18-i ülésének napirendi pontjai között.

A március 18-i rendkívüli ülés napirendi pontjai és előterjesztései itt érhetők el.

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényre (továbbiakban: Nftv.) tekintettel a rektori pályázati felhívás tervezetét a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztérium megküldte az Egyetemnek, melynek kapcsán a Szenátusnak javaslattételi joga van. Bihari Péter oktatási rektorhelyettes előterjesztésében a Szenátus véleményezte, majd Czigány Tibor rektor módosító indítványával elfogadta a rektori pályázati felhívás tervezetét. A felhívás megjelentetése azért vált esedékessé, mert Czigány Tibor egyetemi tanár rektori megbízása 2024. június 30-án lejár. A nyilvános pályázati felhívás a tervezett ütemezés szerint március végén jelenik meg, a benyújtott rektori pályázatokról június 10-én szavaz a BME Szenátusa.

Bihari Péter előterjesztésében a Szenátus elfogadta a BME egyes szervezeti és működési tárgyú szabályzatainak módosítására benyújtott javaslatokat, amelyek a rektor és kancellár Szenátus ülésén történő helyettesítésének, valamint a szenátusi tagok választásának rendjét érintik.

A Szenátus támogatta a József Nádor Emlékérem, valamint a „Sztoczek József” Emlékérmek kitüntetettjeire vonatkozó előterjesztéseket. A Szenátus támogatta a Villamosmérnöki és Informatikai Kar részéről előterjesztetett egyetemi tanári pályázatot.

A Szenátus egy tartózkodás mellett elfogadta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Humánpolitikai Szabályzat az egyetemi tanári, tudományos tanácsadói és kutatóprofesszori kinevezések feltételei módosítására vonatkozó előterjesztést.

Az egyebek napirendi pontban a Szenátus a BME kritikus költségvetési helyzetével foglalkozott dékáni hozzászólások nyomán.

 

Az ülés hangfelvétele itt érhető el.

 

A Szenátus legutóbbi, 2024. február 26-i ülését összefoglaló hír itt olvasható. A Szenátus legközelebb 2024. április 25-én ülésezik.

 

 
Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság