Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Egyetemistától a posztdoktorig, húsz szekcióban mutatkoznak be a műegyetemi kutatók

2024. 05. 21.

Idén is bemutatják kutatásaikat a BME ÚNKP ösztöndíjasai, az ország egyik legnagyobb élő online konferenciáján, 2024. május 29-én.

A 2024-es „A jövő Te vagy!” - ÚNKP-s kutatások és kiválóságok a Műegyetemen” című konferencia az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) intézményi éves záró rendezvénye, ahol a BME ösztöndíjasai rövid előadások formájában számot adnak a kutatási eredményeikről. A BME éves ÚNKP záróeseményén az ösztöndíjasok a támogatási időszak során elért eredményeiket mutatják be húsz, tematikusan szervezett szakmai szekcióban, melyek témája a műszaki tudományoktól, a természet-, az informatikai és társadalomtudományokon át az építőművészetekig terjed. A konferencia során 15 perces előadások és az azokat követő diszkusszió segíti a kutatási eredmények mélyebb megismerését, illetve a kapcsolatteremtést a résztvevők között.

A konferenciára Teamsen lehet becsatlakozni, a csatlakozási linkeket összefoglaló táblázat az online esemény honlapján itt érhető el. A konferencia programja itt olvasható és az előadások összefoglalóit tartalmazó absztraktkötet, valamint további kiadványok és videók is elérhetők a konferencia honlapján, az unkpkonferencia.bme.hu oldalon.

Az ÚNKP a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram, amelynek keretében a 2023/2024-es tanévben 259 pályázó részesült támogatásban a Műegyetemen.

Az ösztöndíjak eloszlását az alábbi ábra mutatja:

 

Az Új Nemzeti Kiválóság Program és a Kooperatív Doktori Program (KDP) a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által összevont Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) két alprogramjaként folytatódik 2024 tavaszától. 

2024. május 15-június 10. között pályázható az alapképzésben, mesterképzésben, doktori képzésben részt vevő vagy ezekre felvételiző hallgatók és az egyetemi fiatal oktató, kutatók felhívása, amelyről minden információ megtalálható a bme.hu/ekop oldalon.

2024. május 15-június 7 között pályázható doktorandusz hallgatók számára az EKÖP-KDP program felhívása, ami a bme.hu/kdp oldalon érhető el.

Az egyes tudományterületek aránya a május 29-i konferencia előadásai között.