Programok

 

BME Egyetemi Napok

A BME Egyetemi Napokat 2007 óta, hagyományosan minden év szeptemberében rendezik meg. Több zenei helyszínen a legnevesebb magyar előadók mellett külföldi fellépők is érkeznek az Infoparkban zajló rendezvényre.

2016-ban lezajlott a 10. jubileumi BME Egyetemi Napok, amely a megnövelt befogadóképesség mellett is teltházzal zárt.

 

 

Hagyományosan a BME Egyetemi Napok keretében rendezik meg az Önkéntes Napot, illetve az Egyetemi Sportnapot is.

Az Önkéntes Nap keretein belül a hallgatóknak lehetősége nyílik arra, hogy ellenőrzött körülmények között megtisztíthassák, megszépíthessék otthonunkat, a 11. kerületet.

 

Az Egyetemi Sportnapon pedig hagyományosan rektori szünet van annak érdekében, hogy mindenkinek lehetősége legyen a napot teljes egészében sportolásra szánni.

BME Together

A BME Together rendezvénysorozat 2013-ban indult útjára, azóta minden félévben megrendezik azzal a céllal, hogy Budapest más-más szórakozóhelyein hozzák össze a teljes egyetemi polgárságot, hogy a 8 kar hallgatói együtt bulizhassanak és megismerhessék egymást.

BME Jeges Est

A BME Jeges Est a tavaszi félév elején a Városligeti Műjégpályán, 2000-2500 BME-s részvételével zajlik. Az este során a résztvevőknek lehetőségük nyílik korcsolyázni, ismerkedni vagy akár csak egy laza esti kikapcsolódásra kellemes zene - amelyet minden esetben BME-s DJ biztosít- és egy pohár forralt bor mellett.

 

A Műegyetemi Állásbörze hazánk legnagyobb állásbörzéje, amelyet évente két alkalommal - tavasszal és ősszel - rendeznek meg a központi épületben.

A börze komoly hagyományokkal rendelkezik:

  • 20 éves múltra nyúlik vissza
  • magas a szakmai és a szolgáltatási színvonal
  • 3 hetes, átfogó felkészítő programsorozat kíséri
  • a gazdasági élet legaktívabb cégei képviseltetik magukat
  • jó lehetőséget biztosít a személyes kapcsolatépítésre
  • a legfontosabb hazai médiaszereplők támogatását élvezi

A Műegyetemi Állásbörzén nemcsak műszaki, hanem gazdasági, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő állásajánlatok közül is lehet válogatni.

  

BME Külügyi Börze

A BME Külügyi Börzét hagyományosan a Műegyetemi Állásbörzével egy időben, a BME központi épületének II. emeletén rendezik meg. Több mint 30 kiállító, számtalan, jobbnál-jobb lehetőséggel jelenik meg, többek között külföldi szakmai gyakorlatok és munkák közül lehet szemezgetni. Aki már a következő nyarát tervezi, itt azt is megteheti, hiszen nem egy nyári utazásról kaphat bővebb információt.

A mindenkori aktuális programok az eseménynaptárban találhatók.