Ugrás a tartalomra

Évente több mint 5000 új hallgató kezdi meg tanulmányait a Műegyetemen. Ők lesznek a jövő mérnökei, műszaki szakemberei, természettudományok, gazdaság- és humántudományok művelői, akik olyan tudást kapnak a BME-n, amellyel szakmájuk, hivatásuk meghatározó szereplői lehetnek.

Bár az itt végzettek különböző szakterületeken tanulnak, összeköti őket alma materük, ami több, mint egy képzési intézmény. Ez az a hely, ahol életük legszebb és legmeghatározóbb éveit töltötték. Az utolsó időszakot az igazi felnőtté válás előtt. A műegyetemistákat egy életre összekötik az itt kialakult barátságok, szakmai kapcsolatok, de ami még ennél is fontosabb: a BME-s szív, amely mindannyiukban ott dobog.

Műegyetemi Öregdiák Szervezet

A Műegyetemen 1999-ben alakult meg a Műegyetemi Öregdiák Szervezet a volt hallgatók és az Egyetem közötti kapcsolat erősítésére. Rendszeres kiadványaikkal, hírleveleikkel betekintést nyújtanak az alumnusok számára az Egyetem mai életébe, az itt folyó oktató és tudományos munkába, valamint segítséget nyújtanak a csoport- és évfolyam-találkozók szervezésében.

Egyetemünk több évtizedes hagyománya, hogy jubileumi diplomában részesíti azokat a volt hallgatóit, akik 50, 60, 65, 70 vagy 75 évvel ezelőtt szerezték meg mérnöki oklevelüket. Az arany- (50), gyémánt- (60), vas- (65), rubin- (70) és platina- (75) diplomákkal kapcsolatos ügyintézést a karok dékáni hivatalai végzik.

Kép
campus

A karok alumni oldalai:

A karok alumni oldalai:

A korábbi jubileumi diplomaosztók fotói megtekinthetők és letölthetők az egyetemi fotótárból. Az Egyetemről szóló reprezentatív kiadványok megtekinthetők honlapunkon.

Kép
bme

Maradjunk kapcsolatban!

A Műegyetem Támogatói és Baráti Köre 1987-ben jött létre. Célja, hogy szervezett keretet nyújtson a Műegyetem céljait és elismertségét támogatóknak, erősítse az alma mater iránti szeretetet, megőrizze hírnevét, presztízsét.

 Az Egyetemről szóló kisfilmek, illetve a neves professzorokkal eddig elkészült portréfilmek is megtekinthetőek.

Meséljen műegyetemi éveiről!

A BME Levéltár várja a volt hallgatók egyetemi életével kapcsolatos személyes dokumentumokat, visszaemlékezéseket, amelyek az Egyetem múltját hétköznapi mélységeiben tárják fel, felidézik az egykori egyetemi polgárok alakját, szerepvállalását, valamint a levéltári anyag forrásértékét gazdagítják. A Levéltár ezzel a mindenkori egyetemi polgárok identitását és közösségtudatát kívánja erősíteni, valamint gazdagítani és színesebbé tenni az egyetemi hagyományok ápolását.