KÖZÉPISKOLÁS KUTATÓKAT VÁR A MŰEGYETEM

A Műegyetem idén is lehetőséget ad középiskolásoknak a Tudományos Diákköri Konferenciában való részvételre. A BME a résztvevőknek a 2024-es felvételin többletpontokat ad.

A kezdeményezés célja, hogy a tudományos munkára nyitott, tehetséges fiatalok már középfokú tanulmányaik alatt megismerkedjenek a BME-s kutatásokkal, az ebben rejlő lehetőségekkel, részt vegyenek az egyetem életében, és elsajátítsák a tudományos tevékenység alapjait. A részvételhez a TDK konferenciára jelentkezőknek a körülbelül féléves kutatómunkájuk eredményeit összefoglaló szöveges pályamunkát kell leadniuk, amelyet a diákok a műegyetemi témavezetőjük segítségével készíthetnek el az addig megszerzett ismereteik alapján.  

A BME többletpontokat ad a középiskolás TDK résztvevőinek a 2024-es felvételin. A 2024-es felvételin a Műegyetemen szerezhető többletpontokról itt olvasható részletes összefoglaló.
 
Az őszi TDK iránt érdeklődő diákoknak már most érdemes elkezdeni a felkészülést. A BME legfrissebb online kiadványban valamennyi műegyetemi kar közzétette a középiskolásoknak meghirdetett TDK témáit. A karonként rendszerezett témaköröknél megtalálható az adott terület műegyetemi szakértőjének neve és elérhetősége. A műegyetemi kutatások iránt érdeklődő középiskolások feladata most az, hogy a kiválasztott téma szakértőjét e-mailben megkeressék és felkérjék témavezetőjüknek (konzulensnek), aki tanácsokkal és eligazító javaslatokkal segíti a fiatalok előrehaladását a téma feldolgozásában. A TDK-val kapcsolatban felmerült általános kérdéseket a kozepiskolastdk@bme.hu e-mail címre küldhetik az érdeklődők.
 
 
A 2022-es középiskolás TDK eredményét és a résztvevőkkel interjút is tartalmazó cikk itt olvasható: Új pontszerzési és ismerkedési lehetőség a középiskolás kutatóknak | Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (bme.hu)
 
 
 
 
 
Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság