Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Újra versenyre kelnek

2023. 11. 10.

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szervezésében meghirdetésre kerül az MNB-BME Esetmegoldó Verseny a BME hallgatói számára.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerülő versenyre olyan diákok jelentkezését várják, akiket érdekelnek az összetett vállalati problémák, szeretnek csapatban dolgozni és szeretnék kipróbálni magukat menedzseri döntéselőkészítői és döntéshozói szerepben. Feltétel, hogy a 3-4 fős csapatok minden tagja a 2023/2024. tanév első félévében a BME legalább egy karának valamelyik alap-, mester- vagy osztatlan képzésében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen.

 A verseny két részből áll. A verseny kezdetének napján minden csapat megkapja a megoldandó esetet, aminek megoldására, és arról készült prezentáció és vezetői összefoglaló beküldésére 2-3 nap áll rendelkezésre. Ezen anyagok alapján a szakmai zsűri kiválasztja a döntőbe került csapatokat, akik a döntőben személyesen prezentálják megoldásukat és válaszolnak a zsűri kérdéseire.

A megoldandó eset angol nyelvű, a megoldás dokumentumai és a döntőbeli prezentáció elsődleges nyelve a magyar, de leadható/megtartható angolul is. A döntőre novembere 24-én kerül sor, az első helyezett csapat tagjai fejenként 200 ezer forintos díjban részesülnek.

A tavalyi versenyre a Műegyetem 8 karából 5 karról, 12 csapatban 34 hallgató jelentkezett.

Figyelem a regisztráció november 16-ig tart

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság