Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Merjetek nagyban gondolkodni!

2024. 01. 10.
Pitch

Az idei őszi félév nagy újdonsága, hogy a BME Gazdaság-és Társadalomtudományi Karát (GTK) évek óta támogató Magyar Nemzeti Bank (MNB) kezdeményezésére a Startup menedzsment tantárgyat további két egyetem - a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és az Neumann János Egyetem (NJE) - hallgatói is felvehették hivatalosan. Az így kialakított cross-university kurzus célkitűzése az volt, hogy a három egyetem eltérő kultúrájú, gondolkodású és tárgyi tudású hagatói minél sokszínűbb, minél ütőképesebb, vegyes összetételű csapatokat hozzanak létre.

Az IVIM és a ráépülő Startup menedzsment tantárgy oktatása természetesen a szokásos formában folyik tovább BME-s hallgatókkal a tavaszi félévben, de az első cross-university kurzus tapasztalatai alapján a 2024-2025-ös tanév őszi félévében – felhasználva a most szerzett tapasztalatokat – ismét a 3 egyetem hallgatói hozhatnak létre a Z épület 10. emeletén vegyes csapatokat. A tervezett változások elsősorban az egynapos bootcamp események programját és struktúráját érintik, de a szervezők úgy nyilatkoztak, hogy az értékes díjakat osztó pitch-versenyt jövő decemberben biztosan ismét ugyanúgy megrendezik.

A cross-university program középtávú céljai közé tartozik, hogy az MNB HIH és a BME U[S]3 ún. „train-the-trainer” programokat szervezve átfogó tananyagot fejleszt, és arra építve egyetemi oktatókat képez ki arra, hogy a saját intézményeikben is képesek legyenek az IVIM és a Startup menedzsment tantárgyakhoz hasonló elméleti, és workshop-folyam jellegű, gyakorlati képzéseket tartani. Mivel a külföldi vendégek visszajelzései alapján a BME ezirányú képzései tartalmilag és módszertanukban a nemzetközi összehasonlításban is összevethetőek a nagynevű intézmények kurzusaival, hosszabb távon az MNB HIH és a három egyetem közös műhelyében, a BME szakmai vezetésével, a saját fejlesztésű tananyagokból interaktív startup távoktatási platform készül majd külföldi hallgatók számára.