Fenntarthatóság

BME a fenntarthatóságért – munkacsoportok

 

A Műegyetem vezetésének céljai között kiemelt jelentőségű a környezettudatos megoldások felkutatása, bevezetése, támogatása és népszerűsítése.

A „Fenntartható BME” programon dolgozó munkacsoport 2022 tavaszán alakult meg és négy munkacsoportban fogja össze a témához kapcsolódó műegyetemi polgárokat.

A munkacsoport tevékenységét Levendovszky János, a BME tudományos és innovációs rektorhelyettese felügyeli. A szakmai munkáért rektori megbízottként Keglevich György, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar egyetemi tanára felel. Kaderják Péter, a Zéró Karbon Központ igazgatója pedig tanácsadóként vesz részt a szakmai munkában.

A karok és a Kancellária képviselői mellett doktoranduszok, és olyan hallgatók is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe, akik munkájuk során a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügyéért hatékonyan tenni tudnak.

 

Munkacsoportok és célkitűzéseik

 

Energetika és vízügyek:

 

Hulladék és újrahasznosítás:

 

Közlekedés:

 

Szolgáltatás:

 

A munkacsoportok kari felelősei és a hallgatók hozzávetőlegesen 150 javaslatot összesítettek, melyeket szélesebb körben, ill. a csoportokban szakmai szempontok szerint dolgoztak fel és soroltak be a szerint, hogy milyen időtávon belül valósíthatók meg.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.bme.hu/hirek/20221026/A_BME_az_elso_200_kozott_az_egyetemek_fenntarthatosagi_vilagrangsoraban

https://www.bme.hu/hirek/20221010/Negy_csoportban_kezdodott_meg_a_szakmai_munka_a_Fenntarthato_BME_programban

https://www.bme.hu/hirek/20221010/Felhivas_a_BME_a_fenntarthatosagert_konferencia_reszvetelre

https://www.bme.hu/fenntarthatosag